Lite om oss

Damer, herrar, vänner, föräldrar, backpackers… Snart händer det. Om en vecka tar vi flyget från Arlanda till Rio de Janeiro och startar det äventyr som väntar oss på andra sidan jorden. Vi kommer ett vara på resande fot och backpacka genom Sydamerika i sex månader. Med andra ord… vi kommer att vakna med nya utsikter i varje dag i sex månader. Vi har bestämt oss för att blogga om äventyret för att vi vill spara på våra reseberättelser, dela dem med andra och hålla nära och kära där hemma uppdaterade om vad som händer.

Lite om oss

För er som inte redan känner oss, trevligt att råkas. Vi är Alex och Katarina.

Alex: Snabba fakta om mig är att jag är 22 år gammal, läste samhälle med inriktning kultur i gymnasiet och har testat på lite av varje sen dess. Jag är en född äventyrare som har drömt om att resa till andra sidan jorden sen jag blev gammal nog att gå. Mina intressen förutom att resa är att skejta och vara i naturen. Jag är ingen friluftare men jag har alltid älskat att vandra utan mål tills jag hittar en okänd plats som blir min egen en stund. Jag har tidigare tågluffat genom Europa, men aldrig varit borta längre än 2 månader i taget. Min filosofi är att ta dagen som den kommer och låta det jag älskar leda vägen.

Katarina: Jag är 21 år och jobbar på ett bageri. Älskar mitt jobb men är otroooligt sugen på att lämna vardagen bakom mig. Detta blir min första resa utan familjen. Jag har alltid drömt om att upptäcka och jag har alltid älskat att upptäcka. Upptäckten kan anta olika former. Det jag helst spenderar min tid med är att spela gitarr och läsa. Det är så jag har rest förut, genom att växa, se och höra nya saker när jag sitter hemma i mitt rum. Nu är jag otroligt spänd att se världen och växa genom att kasta mig in i det okända.

Vi har känt varandra sen gymnasiet men det var först när vi insåg att båda har ett intresse för att resa som vi började prata mer och mer om det och blev riktigt goda vänner på kuppen. Det tog inte lång tid innan vi började planera. Vi ville båda backpacka och har båda lockats av Sydamerikas vackra natur och caliente kultur. Snart är äventyret här!