Nästa destination blir Peru

Efter fantastiskt vackra Bolivia är det dags för nästa steg. Imorgon tar vi bussen från La Paz till Peru. Vi har ännu inte bestämt hur länge vi stannar där, utan vi tar det som det kommer. Vi har träffat en del backpackers nu sen vi började resa med buss och fått tips på saker att se och göra.

Nästa destination blir PeruVi kommer att börja med att ta bussen mellan La Paz och Cusco. Bussen stannar vid Lake Titicaca över en natt så vi får gott om tid att se både sjön och de fantastiska solnedgångarna vi har hört så mycket om. Vi är framför allt riktigt spända inför Cusco som är den historiska huvudstaden i Inkaindianernas rike. Den ska vara riktigt vacker med såklart historiska sevärdheter men också mycket kultur och nattliv. Vi tänkte börja med ruinerna av den gamla Inkabefästningen Sacsayhuamán. Ruinerna ligger i ett dramatiskt bergslandskap precis som Cusco och bussresan dit. Trots långa restider är vi riktigt glada att resa med buss, man ser så många fina saker. Vi tänker leta efter bra vandringsleder också när vi är i området. Vi tar det som det kommer men kommer förmodligen resa vidare mot Lima med buss efter Cusco. Högst rankat på listan över saker vi vill checka av i Peru är ändå Machu Picchu. Det ligger i närheten av Cusco så vi tar det antingen som en utflykt från staden eller när vi reser mot Lima. Naturen är sanslös här. Det är oklart om vi kommer vara helt sugna på en riktig storstad efter Cusco. Fast å andra sidan, om vi tar allt som ett äventyr kommer bara nya upplevelser i sig hur de än går vara riktigt värdefulla. Och jag måste säga att vi just nu efter att ha rest på vägen ett tag suktar efter en riktig härlig Sydamerikansk restaurang!

Categories: Resan