Mina intryck såhär långt

Hej! Alex här, på luffen och otroligt glad. Vi har nu varit på resande fot i hela två veckor. Även om tiden bara flyger förbi känns det nästan som om vi har varit borta längre än så för vi har sett så många saker.

Brasilien. Vi spenderade all vår tid i Rio och utforskade stadsliv, stränder, utsiktspunkter och natur. Glömde att berätta i det senaste inlägget, vi ägnade en halv dag med att besöka Parque Lage och Rio de Janeiros botaniska trädgård. Båda riktiga oaser i en väldigt levande stad. Särskilt Parque Lage med vackra gamla byggnader och små apor som klättrade omkring var en riktig skönhet. Ett perfekt ställe att slå sig ner på och bara njuta ett tag. Det var skönt att stanna upp och njuta av ögonblicket, särskilt där i början. Som sagt var vi en aning omtumlade och utmattade de första dagarna men på det stora hela var Rio de Janeiro otroligt vackert och färggrant med både ett så levande uteliv och så otroligt vacker omgivande natur. Bara stränderna, även om dom är populära hos turisterna, var så osannolikt vackra.

Mina intryck såhär långtOch nu ä vi i den spansktalande delen av Sydamerika. Bolivia har varit ett riktigt äventyr och i jämförelse med bekväma Rio känner vi oss äntligen som backpackers på riktigt. Vi anlände till La Paz med flyg och inledde med att hitta ett billigt vandrarhem och se oss omkring. Vandrarhemmen har varit smärtfria än så länge, inte för sunkiga och bra priser. Vi stannade i La Paz i några dagar för att se oss omkring och har båda blivit förälskade. En av de coolaste upplevelserna vi hade där var när vi besökte Valle de Luna, ett månliknande landskap (Neil Armstrong ska ha kommenterat på det!) en bit utanför La Paz. Hela staden är riktigt häftig och ligger omgiven av bergslandskap och växlande mellan gammal fin arkitektur och mer nya och galna hus. Efter La Paz har vi varit på resande fot i landet. Vi gör en rundtur med buss och återvänder till La Paz innan vi tar oss till nästa destination. Vi vill dit igen, även om det är fantastiskt att se nya saker så är det svårt att inte återvända till platser man fastnar för. Det häftigaste från hela resan än så länge är saltöknen Uyuni där vi var för ett par dagar sedan. Man tappar andan, det är en syn lik ingen annan.

Nu blir det grill med ett gäng backpackers vi träffat på vägen. Keep you posted!

Categories: Resan