Imorgon går flyget till Rio de Janeiro!

Imorgon bär det av! Det är mer förväntansfullt än julaftonsmorgon när vi såklart ska vi upp i ottan för att hinna med flyget. Tillsammans har vi ställt ungefär 30 alarm trots att ingen av oss är sjusovare, bara för att vara på den säkra sidan. Första delen av resan, att komma med flyget är liksom ganska väsentlig, det enda kravet. Sen kommer vi i äkta backpackeranda ta dagen som den kommer, låta vinden föra oss dit den vill. Det är otroligt att hur man än förbereder sig för att resa kan man aldrig förvänta sig hur resan ska bli. Resfebern är hög och vi skuttar pirrigt omkring och försöker komma i säng tidigt, vilket är en närmast omöjlig uppgift även om vi är helt färdigpackade!

Imorgon går flyget till Rio de Janeiro!

Idag har vi tagit farväl av vänner och familj då vi ska upp klockan 4.30 imorgon för att ta en buss och efter det ha marginal att hinna med Arlandaexpressen. Vi flyger ut 08.45. Första flyget går till Palma de Mallorca, därefter från Palma till Barcelona, från Barcelona till Sao Paulo och från Sao Paulo till Rio de Janeiro. Bara flygresan tar över 27 timmar! Men vi slipper åtminstone långa mellanlandningar och kommer inte spendera mer än 3 timmar på någon flygplats. Vi håller tummarna för att slippa förseningar så att det inte blir för tight med bytena. Ändå… 27 timmar, hej och hå. Vi har i alla fall läsning att ta igen och känner båda att detta är ett gyllene tillfälle! Annars hoppas vi att få så mycket sömn det bara går.

Hejdå igen alla fina! Hejdå köttbullar, SL, skitväder, Kalles kaviar och Systembolaget! – Hej, Rio de Janeiro, karneval och 30 graders värme! Nedräkningen börjar nu. Om mindre än 40 timmar ses vi.

Categories: Resan