Inför resan

Det drar ihop sig. Vi är reda att packa och förväntansfulla! De senaste veckorna har vi läst på om platser att besöka och ju mer vi läser desto mer taggade blir vi. Absoluta måsten för vår resa genom Sydamerika blir att besöka Machu Picchu, Salar de Uyuni (världens största saltöken!), Salto Angel (världens högsta vattenfall), spana snygga Brasilianare på Ipanema Beach, dansa tango i Buenos Aires, besöka Torres del Paine nationalpark, vandra i regnskogen och mycket, mycket mer. Vi vet knappt var vi ska börja. Tanken är att vi flyger till Rio de Janeiro och tar det som det kommer därifrån. Vi rekommenderas att resa med buss eftersom det är ett billigt och pålitligt alternativ, nattbussen kan ersätta priset för en natt på ett vandrarhem och skulle vi ta dagsbussen får man dessutom se mycket, men vi kommer antagligen också flyga mellan länder då och då för att spara tid. Även om vi har sex månaders resa framför oss så finns det så otroligt mycket vi vill hinna se och göra!

Inför resan

Just nu håller vi på att förbereda packningen och har en checklista för det vi inte får glömma att ta med. Har någon backpacker därute tips eller ser att vi har glömt något, tveka inte att kommentera! Vi har än så länge samlat ihop:

– En liten förbandslåda med plåster, Alvedon, vätskeersättning, kortisonsalva, pincett desinfektionsmedel, myggmedel, aloe vera-gel (för solsveda och sår) och förstoppningstabletter – Två ficklampor för nattbussar, sovsalar, strömavbrott nätter i mindre byar – Regnponchos – Midjeväskor – Stabila plastflaskor för vandring och platser där kranvattnet är drickbart – Två uppblåsbara nackkuddar för långa bussresor – Bra sneakers för promenader – Heltäckande oömma kläder för djungeläventyr – Platsnecessär i olika storlekar för pengar, pass, biljetter och kläder (håller packningen organiserad och skyddar mot hög luftfuktighet) – Sovsäckar (lätta, tunna och i ihoprullat skick väldigt minimala) – Myggnät – Fickkniv – Sist men inte minst, biljetter och pass

Ser ni någonting som fattas? Vi tror att vi är förberedda nog att överleva i alla fall! Vaccinerade, snart färdigpackade och redo för America del Sur.

Categories: Resan